Zelf frietjes maken

Sommige mensen zijn dol op de dikkere Vlaamse friet en anderen zijn groot liefhebber van de dunne Franse frietjes. Wat je persoonlijke voorkeur ook is, we zijn allemaal gek op de gefrituurde aardappel. De geur, de smaak en de gezelligheid maken het één van de meest geliefde maaltijden van Nederland. En geen enkel feestje is dus compleet zonder de lekkere snack. Gelukkig hoef je er de deur niet meer voor uit, want de lekkerste frietjes kun je ook helemaal zelf maken. En heb je daar geen tijd voor? Dan huur je snel en gemakkelijk een mobiele frietkraam in. Deze zorgt niet alleen voor de allerlekkerste frietjes, maar ook voor de bijbehorende snacks.

Wat ben je nodig

Voor het bereiden van de lekkerste frietjes ben je eigenlijk maar heel weinig ingrediënten nodig. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk de aardappel. Voor de meeste frietjes worden de zogenoemde Bintjes aardappelen gebruikt. De hoeveelheid aardappelen is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen, maar ga uit van ongeveer 2.5 aardappel per persoon. Daarnaast ben je ook plantaardige olie én zout nodig voor de lekkerste frietjes. Andere benodigdheden zijn een frituurpan, keukenpapier, een koekenpan en een schilmesje.

Hoe maak je frietjes

Was de aardappels eerst schoon en begin daarna met het verwijderen van de aardappelschillen. Snijd de aardappelen vervolgens in reepjes. Onthoud: hoe dikker de friet, hoe voller de aardappelsmaak. Voor welke dikte je kiest, is geheel persoonlijk. Spoel de staafjes om in koud water en laat ze vervolgens drogen op keukenpapier. Bak de friet eerst op een lage temperatuur voor ongeveer vijf minuten, totdat de aardappelen gaar zijn. Laat ze hierna opnieuw op een keukenpapiertje uitlekken. Verhit de frituurolie tot 180 graden celcius en bak de frietjes in ongeveer vijf minuten goudbruin. Laat ze hierna even uitlekken. Als laatste bestrooi je de frietjes rijkelijk met zout, en klaar is kees! Vergeet vooral niet om ze uit te serveren met mayonnaise en ketchup! Die je tevens ook zelf kunt maken1

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *