Hoe bereik je een gezonde leefstijl? 

Voor veel mensen is dit een van de belangrijkste vragen die er zijn. Iedereen weet ondertussen immers hoe belangrijk het is om een gezonde leefstijl te hebben. Zeker met de groeiende trend van health bloggers en andere gezonde fenomenen is dit een veelbesproken thema. Dan kun je jezelf afvragen waar je moet beginnen, je zult immers met van alles om de oren worden geslagen aan termen en methodes. Het allerbelangrijkste hierin is echter voeding. Dit zal iedereen die kennis heeft van lichaam en gezondheid beamen. Hoe pak je dit aan? Waar begin je mee? Dit zijn allemaal vragen waar een online voedingscoach antwoord op kan geven voor je.

 

Gezond eten

Het is uiteraard belangrijk om gezond te eten. Hierbij gaat het er niet om dat je niks ongezonds meer mag eten of dat je filmavonden veranderen in een scenario met een film en een bak konijnenvoer. Nee, zeker niet. Het belangrijkste is dat je gevarieerd eet. Hierbij maak je gebruik van de schijf van vijf en zorg je ervoor dat je genoeg groente en fruit binnenkrijgt. Wellicht denk je dat het afgelopen is met de vette happen en de snelle trek, maar wees niet getreurd, ook dit hoeft niet het geval te zijn.

 

Vet eten

Je hoeft zeker niet de vette hap zo nu en dan af te zweren. Vet is ook geen zonde. Sterker nog, je hebt bepaalde vetten nodig om een gebalanceerd en gezond dieet te kunnen volgen. Waar het dan wel om gaat, zijn de soort vetten. De vetten die je wel binnen wilt krijgen, zijn de onverzadigde vetten. De vetten die je wilt vermijden, zijn verzadigde vetten. Een makkelijk ezelsbruggetje: Verzadigd = Verkeerd. Kortom, het is niet zo ingewikkeld als mensen het soms doen lijken, maar dan is het wel belangrijk dat je goed weet waar je aan begint. En dat is nou precies waar een online voedingscoach jou de uitkomst in kan bieden.

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.