Een diëtist leert je weer gezond eten 

Een diëtist helpt je gezond afvallen met gezond eten. Overgewicht is namelijk het resultaat van een ongezond eetpatroon met teveel suiker ongezonde verzadigde vetten en transvetten. Om je overgewicht definitief kwijt te spelen moet je dus weer gezond leren eten. Zeker als je overgewicht combineert met diabetes. Een diëtist heeft een vierjarige Hbo-opleiding voeding en diëtetiek succesvol achter de rug. Alleen met dit diploma mag je je diëtist noemen.

Verschil tussen diëtist en gezondheidscoach

Velen verwarren een diëtist nog altijd met een gezondheids- of voedingscoach. Online bieden ook zij zich aan voor voedingsadvies. In tegenstelling met diëtisten zijn dit coaches en consulenten geen beschermde titels en moeten ze aan geen voorwaarden voldoen. Dat betekent dat iedereen zich gezondheidscoach of voedingsconsulent kan noemen. Zo weet je dus niet of iemand competent is of niet. Een diëtist geeft je die zekerheid wél.

Lichaamsgewicht

Diëtisten begeleiden ons naar een gezond gewicht door af te vallen of aan te komen. Ze geven ook voedingsadvies op maat aan chronisch zieken die aangepaste voeding moeten krijgen. Dat is zeker zo bij diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, longziekten en nierfalen. Ze worden even goed ingeschakeld bij zwangerschap, allerlei voedselallergieën of bij het beoefenen van (top)sport. Diëtisten kunnen zich specialiseren in een van deze gebieden.

De behandeling

Met een eerste kennismakingsgesprek wil de diëtist je niet alleen beter leren kennen. Hij of zij wil ook je dagelijks eet- en leefpatroon zo duidelijk mogelijk in beeld kunnen brengen. Hij wil niet alleen weten wat en op welke tijdstippen je eet, maar ook of je voldoende beweegt, rookt, alcohol drinkt of medicatie gebruikt. Vervolgens vraagt de diëtist gedetailleerd naar je dagelijks eetpatroon. Met al deze informatie geeft de diëtist je advies en begeleid je verder in het behalen van je haalbare doelen.

Werkterrein diëtist

Diëtisten werken zowel in een ziekenhuis als in een verpleeghuis, een gezondheidscentrum, een sportschool of in een eigen praktijk. Zoek je naar een goede diëtist in je buurt? Een diëtist Veenendaal staat je met raad en daad bij.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *