De verscheidenheid aan rode wijn

Bijzondere rode wijn wordt al eeuwenlanggedronken op verschillende gelegenheden en evenementen. Rode wijn is geschikt voor gelukkige momenten, zoals een feest, romantische dates of zelfs informele dates. Rode wijn is zelfs perfect voor verdrietige momenten. Er zijn verschillende soorten wijn, waaronder Malbec, Sangiovese, Pinot noir en Cabernet Sauvignon. Wijnsoorten verwijzen naar de algemene naam van de specifieke druif die bij de productie van de wijn wordt gebruikt. Cocktail daarentegen verwijst naar een mixcombinatie van verschillende wijnen en andere ingrediënten. Een heel goed voorbeeld van een cocktail is Sangria.

Sangria-wijn

Sangria is een combinatie van wijn, in blokjes gesneden fruit en enkele andere ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt van Sangria is rode wijn. Andere ingrediënten, zoals in blokjes gesneden fruit, bijvoorbeeld bessen, appels, sinaasappels, peren, ananas, perziken, worden vervolgens gebruikt om het te garneren. Dit geeft de Sangria een fruitige smaak, terwijl het alcoholaspect ervan wordt versterkt door cognac of likeur. Net als andere soorten rode wijn is Sangria ook een multifunctionele drank, omdat het kan worden genoten op informele dagen of kan worden geserveerd en genoten tijdens een speciaal evenement. De oorsprong is terug te voeren tot Spanje, wat verklaart waarom het tot nu toe een van de meest geconsumeerde wijnen in Spanje is.

Gezondheidsvoordelen van rode wijn

Hoewel het nog geen algemeen aanvaarde theorie is, is er wel gesuggereerd dat het drinken van een matige hoeveelheid alcoholische rode wijn hartaandoeningen helpt voorkomen, naast andere soorten ziekten. Dit werd verder ondersteund met een theorie die stelt dat sommige rode wijn een hoog gehalte aan antioxidanten bevat die verantwoordelijk zijn voor het behoud van een goede gezondheid. Onderzoek heeft ook aangetoond dat rode wijn helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Mensen die aan diabetes lijden, wordt ook geadviseerd om rode wijn in gematigde hoeveelheden te consumeren, omdat dit helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dagelijkse een kleine consumptie van rode wijn helpt ook om het risico op bepaalde soorten kanker te verminderen.

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *